menu
Word Lid
Wie is er kandidaat voor Vlaams Belang Boom?

De top-3 voor de Boomse gemeenteraadsverkiezingen werd reeds eerder voorgesteld. Vandaag voegen we daar 22 andere kandidaten aan toe. Het Vlaams Belang komt in Boom op met een volledige lijst. Deze lijst is een mix van alle leeftijden, alle wijken en diverse professionele achtergronden en interesses. Zowel ervaren rotten als enthousiaste nieuwe kandidaten. 25 Bomenaars die gaan voor een ander en beter beleid voor onze Rupelgemeente.

De volledige lijst vindt u in bijlage, maar graag pik ik er enkele kandidaten uit. Dat veiligheid onze belangrijkste prioriteit is, wordt verpersoonlijkt in de vorm van Marc Metten (9de plaats). Als gewezen politie-inspecteur stelt hij dagelijks de problemen vast in onze gemeente, maar heeft hij ook een visie op een beter (strenger) veiligheidsbeleid. Ook de brandweer wordt niet vergeten met vrijwilliger Steve Janssens.

Boom is ook een sociale gemeente met een uitgebreide werking van het OCMW en de sociale huisvestingsmaatschappij Woonkade. Als langst zetelend OCMW-raadslid kent Eddy Van der Taelen (4de plaats) zijn weg in deze werking, maar is hij ook steeds aanspreekbaar voor Bomenaars die hulp nodig hebben. Maar ook zorgkundige Eline Van Mieghem (19de plaats) als hoofdverpleegkundige Krist Van Eycken (10de plaats) ademen 'zorg voor anderen'.

Hoewel er heel wat jonge mensen de rangen vervoegen groeperen we ook heel wat ervaring op deze lijst. Met huidig gemeenteraadslid François Addiers (lijstduwer), gewezen raadsleden Heidi Verhoeven (8ste plaats) en Maggy Landuydt (24ste plaats) brengen we zowel levenswijsheid als kennis van het verleden in de ploeg.

Boom is een erfgoedgemeente met een rijk patrimonium aan beschermde gebouwen en monumenten. Spijtig genoeg kreeg dit in het verleden niet altijd de aandacht die het verdient. Met Steve Janssens (7de plaats), actief rond het behoud van Noeveren, als Nicky Van der Haegen (21ste plaats) die professioneel actief is bij de restauratie van monumenten, maakt onze partij wel een prioriteit van dit thema.

Dat Boom soms vergeten wordt door De Lijn en de NMBS is al langer een doorn in het oog van gewezen bediende van de NMBS Ronny De Groof (12de plaats). De verloedering van de stationsomgeving wordt eveneens aangekaart door buurtbewoner Olivia Vanovermeire (17de plaats) en Ann Kromhout (20ste plaats).

Onze gemeente kreunt onder de massale immigratie. 43,1 procent van de inwoners van Boom is intussen van vreemde afkomst. Een asielcentrum daar bovenop deed de problemen enkel maar toenemen. Maar er zijn ook voorbeelden van allochtonen die gewoon Vlaming onder de Vlamingen zijn. Juan Roca (14de plaats, valse lijsttrekker) van Catalaanse afkomst en alom gekend in zijn buurt was een van de trekkers in het verzet tegen het asielcentrum. Dave Roelants (6de plaats) was eveneens actief bij hetzelfde buurtcomité.

Vlaams Belang heeft ook een uitgebreid programma rond dierenwelzijn. We brengen dat ook in de praktijk met Emely Van Grunderbeeck (5de plaats) die actief is bij zwerfpoezen Rupelstreek als Karin De Wachter (15de plaats) die op vrijwillige basis een nieuwe thuis zoekt voor adoptiehonden bij Arca Noah.

Vlaams Belang is ook een partij die gewoon tussen de mensen staat. Met havenarbeider (kuiper) Dimitri Van Kerckhoven (18de plaats), Cindy Roelants (valse lijstduwer) vandaag logistiek medewerker maar vroeger actief in de Boomse horeca, huisvrouw Nancy Van Dyck (22ste plaats), ouderdomsdeken Arthur Goossens (23ste plaats), elektricien Kenny De Decker (16de plaats) en arbeidster Saskia Scheers (11de plaats) toont onze lijst ook dat we vooral een lijst van gewone Bomenaars zijn. Met beide voeten op de grond.

Voor de volledigheid komen we ook nog even terug op de reeds bekende top-3.

Hans Verreyt (Senator & organisatieverantwoordelijke Vlaams Belang) trekt de lijst. Met Hans kiest de lokale afdeling voor een ervaren maar vooral actief gemeenteraadslid. Vanuit de oppositie behartigde Vlaams Belang steeds de belangen van de gewone Bomenaar. Hoewel dit reeds de vierde campagne is als lijsttrekker voor de lokale verkiezingen, is Hans met zijn 44 jaar nog steeds een van de jongste gemeenteraadsleden in de huidige raad.

De top-3 wordt verder gevormd door 34-jarige Kimberly Van Assche. Als Consultant Accountancy gaat haar aandacht naar de rampzalige financiële toestand van onze gemeente. Bij het begin van deze legislatuur in 2019 had de gemeente Boom (AGB, OCMW en gemeente) een gezamenlijke schuld van 51,8 miljoen euro of 2.885 euro per Bomenaar. Dit stijgt volgend jaar, bij het begin van de volgende legislatuur, naar meer dan 75 miljoen euro. Net geen 4.000 euro schuld per Bomenaar. Daarmee behalen ze wellicht de slechtste plaats van Vlaanderen en overtreffen ze de stoutste jaren van Marnef en co.

Afdelingsvoorzitter Steffen De Langhe (32 jaar, machineoperator) vult verder aan op de derde plaats. “Er is maar één alternatief en dat is het Vlaams Belang. Niet enkel in de nationale politiek gaat het de verkeerde richting uit. Ook in Boom raken we van de regen in de drup. Het rapport van de N-VA-, cd&v- en Groen-meerderheid kleurt opvallend rood."

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF