menu
Word Lid
Vlaams Belang Boom deelt soep uit voor het goede doel

Het Vlaams Belang deelde soep uit op de markt van Boom in het kader van de solidariteitscampagne ‘een hart voor onze mensen’. Met een warme kop soep vroeg het Vlaams Belang ook aandacht voor dit goede doel. Wie wil kon een vrijblijvende donatie doen die integraal naar Moeders voor Moeders gaat.

“Steeds meer mensen bij ons hebben het moeilijk”, zegt afdelingsvoorzitter Steffen De Langhe. “We willen hen graag een hart onder de riem steken met deze actie en bovendien het bewustzijn rond armoede vergroten.” “Ook hier in Boom zijn er wachtlijsten en staan gezinnen in de kou.”

Hans Verreyt, fractievoorzitter: “We vragen tegelijkertijd ook aandacht voor het falende Vlaams woonbeleid”.

De partij wil ook specifiek het Vlaamse woonbeleid aan de kaak stellen. “De huidige Vlaamse regering-Jambon maakte een eigendom kopen voor de gewone Vlaming zo goed als onmogelijk”, zegt Hans Verreyt. “Het afschaffen van de woonbonus, de invoering van de renovatieplicht en de stijgende prijzen op de vastgoedmarkt, doen de nood aan betaalbare huurwoningen fors toenemen. Maar ook binnen het sociale woonbeleid zijn er grote problemen. Meer dan 176.000 gezinnen staan op een wachtlijst voor een sociale woning. De wachtlijst loopt op tot gemiddeld vier jaar. Dat is ronduit onaanvaardbaar. Ook hier in Boom zijn er lange wachtlijsten en staan gezinnen in de kou.”

Het Vlaams Belang pleit voor een “sterk sociaal woonbeleid dat onze mensen opnieuw een degelijke bescherming biedt”. De partij lanceert daarom een aantal voorstellen. Zo willen de Vlaams-nationalisten onder meer werk maken van een crisisplan om snel meer sociale woningen te bouwen, automatisch huurpremies toekennen, verhoogde controles op fraude uitvoeren en de toegang beperken voor vreemdelingen die hier niet lang genoeg wonen en werken.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF