menu
Word Lid
Oranje parkeerzone De Schomme: Draait men deze beslissing terug?

Zonder enig overleg werd onlangs de wijk De Schomme plots ingedeeld bij de Oranje parkeerzone tijdens Tomorrowland. Een wijk die de overige tijd van het jaar al te kampen heeft met parkeerproblemen. Gedurende jaren liep het goed en werden wildparkeerders kordaat geweerd uit de wijk. Iets wat de lokale politie, omwille van tijd en capaciteitsproblemen, niet kan afdwingen in een Oranje zone. Waarom dit nu veranderen? Vlaams Belang volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid Hans Verreyt agendeerde dit op de laatste Boomse gemeenteraad.

Pittig & uitgebreid debat

Ons gemeenteraadslid ging daarbij uitvoerig en met een hele reeks argumenten het debat aan. Ook burgemeester Jeroen Baert (N-VA) nam de tijd hiervoor. Het volledige debat kan je hieronder herbekijken via www.bit.ly/schommedebat. Wij hopen hen hiermee ook te overtuigen om de nieuwe regeling tegen te houden en de wijk De Schomme te behouden in de Groene parkeerzone tijdens evenementen.

Overleg kan nu wel

Deze aanpassing werd trouwens nooit besproken met de buurtbewoners, kwam niet ter sprake op de laatste wijkraad of in de buurtvergadering van Tomorrowland. Tijdens de gemeenteraad werd aangekondigd om nu wel met de wijkraad(voorzitter) te overleggen, net zoals een bespreking op de volgende commissie mobiliteit te plannen. Dat is alvast een opening naar een oplossing op korte termijn. Van zodra de datum geprikt is voor de gemeenteraadscommissie zullen we dit ook communiceren naar de wijk.

Verzet loont

Vele wijkbewoners, waaronder Vlaams Belangvoorzitter Steffen De Langhe, ondertekende een petitie en brachten het in de krant. Ze schreven het gemeentebestuur en Tomorrowland aan om hun protest te tonen. Hun verzet loont. Het ‘besliste beleid’ is plots niet meer zo ‘beslist’. De burgemeester bevestigde op de gemeenteraad dat het voorstel van het studiebureau Scelta Mobility nog kan worden aangepast. De hoop is alvast dat de gemeente de beslissing herziet. De oude regeling is en blijft de beste oplossing om parkeerproblemen te voorkomen. Vlaams Belang blijft dit dossier van dichtbij opvolgen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF