menu
Word Lid
Bewonersparkeren in de rode zone, onmogelijk in digitale tijden

Het Vlaams Belang is nooit voorstander geweest van het betalend parkeren in Boom. We jagen letterlijk de bewoners en klanten uit ons handelscentrum. Dit parkeerbeleid werd ingevoerd onder socialistisch burgemeester Marnef en nadien verdergezet onder het bestuur van N-VA, CD&V en Groen. De enige toegift die er kwam voor de bewoners van de centrumstraten in de rode parkeerzone was de halvering van de tarieven.

Weg bewonerskorting

Hoewel het parkeerreglement duidelijk is en zegt dat bewoners met hun bewonerskaart kunnen parkeren aan halve prijs in deze rode zone, is dit niet zo in de praktijk. Wie betaalt met klein geld heeft deze mogelijkheid nog wel. Maar al wie de aangeraden parkeerapp gebruikt, is er aan voor de moeite. Ook elektronisch betalen is, hoewel sinds 2022 verplicht, onmogelijk. Laat staan met toepassing van het juiste kortingstarief.

Schors het reglement in afwachting van een oplossing

Aangezien het parkeerreglement in de huidige concessie niet correct wordt uitgevoerd, stelt het Vlaams Belang, bij monde van gemeenteraadslid en volksvertegenwoordiger Hans Verreyt voor om de uitvoering hiervan te schorsen. Zolang het parkeerbedrijf ons Booms parkeerreglement niet naleeft voor elektronische betalingen en voor de app, zolang kunnen geen retributies uitgeschreven worden.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF