menu
Word Lid
Bescherm onze mobiliteit, behoud de halte!

Een onrechtvaardige beslissing dreigt de wijk Kadrie te treffen. De Lijn, de levensader van ons openbaar busvervoer, heeft aangekondigd dat ze enkele bushaltes wil schrappen in onze drukbevolkte sociale woonwijk. Dit is een aanval op onze mobiliteit en toegankelijkheid. En dat in een tijd waarin duurzame mobiliteit een steeds belangrijkere rol krijgt. We kunnen en mogen dit niet laten gebeuren!

Onze buurten verdienen beter dan halteverlies. De haltes zijn niet zomaar betonnen en glazen constructies. Ze zijn verbindingspunten met het Boomse centrum, de vele winkels langs de A12 en de steden Antwerpen en Mechelen. Ze zijn de plaatsen waar buren elkaar ontmoeten, waar studenten en scholieren vertrekken om naar school te gaan, waar senioren veilig in- en uitstappen om boodschappen te doen.

De bus verbindt, haltes schrappen splijt!

Wat zal er gebeuren met de mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer om naar het werk te gaan, om hun kinderen naar school te brengen, om medische afspraken te maken? Het schrappen van haltes zal de mobiliteit van velen beperken en kan leiden tot sociaal isolement. De Lijn mag niet vergeten dat ze niet alleen een vervoersmaatschappij is, maar ook een dienst die de belangen van de samenleving dient. Bovendien zullen de gevolgen van deze beslissing onevenredig voelbaar zijn in de wijk Kadrie. De haltes werden in het verleden niet lukraak gekozen; ze liggen strategisch op plaatsen waar veel mensen wonen en waar er nood is aan een goede bereikbaarheid. Het schrappen van deze haltes is een regelrechte ramp voor de meest kwetsbare leden van onze Boomse samenleving.

Laat de bus niet aan ons voorbijrijden, behoud de halte!

Wij roepen op tot solidariteit en actie. Laten we samen staan voor onze buurten en eisen dat De Lijn rekening houdt met de behoeften van de Bomenaars. Het schrappen van de haltes aan de Kerselaarlaan is een kortzichtige beslissing die geen rekening houdt met het welzijn van de wijkbewoners.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat De Lijn de juiste beslissing neemt en de toegankelijkheid van ons openbaar vervoer niet terugschroeft. Onze buurten verdienen beter, en het Vlaams Belang zal blijven vechten voor het behoud van onze haltes. Op donderdag 21 december zal gemeenteraadslid en volksvertegenwoordiger Hans Verreyt dit ook aanklagen tijdens de Boomse gemeenteraad.

Samen voor behoud van onze halte!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF