menu
Word Lid
Behoud de groene zone in de Schomme!

Enkele dagen geleden ontvingen alle bewoners van de wijk De Schomme een brief van Booms burgemeester Jeroen Baert. Men wil de wijk omvormen van Groene naar Oranje parkeerzone tijdens Tomorrowland. Gedurende jaren ging het goed en werden wildparkeerders kordaat geweerd uit de wijk. Nu draait men de klok vele jaren terug. Het omvormen naar een Oranje zone laat half Boom toe om daar te parkeren.

Zonder enig overleg

Deze aanpassing werd nooit besproken met de buurtbewoners, kwam niet ter sprake op de laatste wijkraad of in de buurtvergadering van Tomorrowland. Het Boomse college (N-VA, Groen en CD&V) heeft dan wel de mond vol van inspraak maar over dit punt zijn het alvast loze woorden. Ook de buurtwerking van Tomorrowland viel uit de lucht toen wijkbewoners hen hierover aanspraken.

Overlast voor de wijk

Dat Tomorrowland altijd overlast betekent voor de wijk de Schomme is een understatement. Maar de vele inspanningen die ze leveren, resulteren wel. Deze aanpassing zadelt hen opnieuw op met nog meer problemen. Iedereen met een oranje kaart kan nu in de wijk binnen en daar parkeren. Dit in een wijk waar altijd al te weinig parkeerplaatsen zijn. Niemand kent ook de reden voor deze plotse wijziging.

Buurtbewoners in het verzet

Vele wijkbewoners, waaronder Vlaams Belangvoorzitter Steffen De Langhe, reageren terecht furieus. Er werd een petitie (https://bit.ly/schomme) opgezet om aan te tonen dat ze hier helemaal niet mee akkoord zijn. Hun hoop is alvast dat de gemeente de beslissing herziet. De vorige regeling is en blijft de beste oplossing om parkeerproblemen te voorkomen.

Vlaams Belang mee in het verzet

Vlaams Belang volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid Hans Verreyt agendeert dit alvast op de agenda van de komende gemeenteraad. Hij hoopt alvast om de nieuwe regeling tegen te houden en de wijk De Schomme te behouden in de Groene parkeerzone tijdens evenementen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF